tisdag 2 juli 2013

Viewerröran

Vilken soppa det är just nu med att hitta en viewer som fungerar med Second Life. Chansen är störst med Linden Labs egna viewer men för vissa kombinationer av hårdvara fungerar det inte alls eller bara till viss del. Firestorm kommer ut med en 4.4.1:a som de får blocka och snabbt lägga ut en 4.4.2. Varför är det så här?

Linden Lab har stökat om rejält när det gäller kod och dessutom lagt dit nytt. CHUI är något som krånglar till det för många , t.ex. Firestorm. Niran gav upp med att försöka anpassa sin gamla viewer till Linden Labs nya kod och började på en ny viewer som då bygger på Lindens nya kod. Några andra funderar att göra likadant och kanske är det bara den lösningen som fungerar nu. Linden Labs egna viewer är just nu före alla andra och då låter det smart att utgå från den även om det kostar en del egna lösningar. Phoenix-gänget har lagt in mycket i sin Firestorm-viewer och därför har de stora problem nu.

Några verka inte alls försöka just nu, t.ex. Dolphin som inte har haft någon ny viewer på månader. Ännu äldre är Exodus viewer. Nu när materials är igång och det bara är dagar kvar innan SSB/A aktiveras är det dags att kanske svika sin favoritviewer för att istället ha en som fungerar på allt.

Några biter sig fast vid viewer 1, som Cool och Singularity men det är egentligen fel att kalla dessa för viewer 1. De har utgått från viewer1 för att skapa något annat men kanske är det smartare att utgå från viewer 3 version 3.6.x och sedan göra om den.

Vi får se vad som händer ... under tiden fortsätter testandet av nya Patterns!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar