söndag 7 juli 2013

En av de äldsta världarna

Fantasin kan bygga världar och den finns alltid där. Second Life och andra virtuella världar är egentligen fattiga försök att visa sin fantasi men det är ändå ett av få verktyg för att låta andra se mina fantasier som jag upplever den. Nu finns det andra vägar som de konstnärer och författare använder men de lämnar en bit där du tolkar in ditt eget i. Sommaren är den tid då jag ofta byter datorvärldarna mot de andra som kommer från samtal, böcker och radio. 

Samtalen bygger världar men inne i oss är det osäkert om alla i ett samtal ser samma sak. Böcker bygger miljöer, stämningar och ger känslor men de blir antagligen inte samma hos varje läsare. Det finns delar i Second Life som också tänder tankar, väcker fantasin och tolkar om det ögat ser och registrerar. Men nu när det går att ligga i hängmattan, där i skuggan och bara slappna av och låta orden från talboken eller något pratprogram träffa ditt inre utan skyddsnät, då får SL vänta. 

Det är kanske inte så konstigt att besöken i de virtuella världarna blir korta just nu och om många satsar på sommaren blir det ganska lugnt inne i Second Life. Om några månader, när hösten blir vinter, då kommer säkert olika datorvärldar att bli lite populärare igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar