söndag 7 juli 2013

Planeringsverktyg för företag

NCC har hittat ett hjälpmedel för att planera en ny stadsdel i Sigtuna. Genom att använda en virtuell värld kan de få lite mer hjälp. Vilken värld använder de då? Second Life? Nej, inte heller Open Sim eller Cloud Party utan ... Minecraft! 

http://www.idg.se/2.1085/1.471850/nytt-sigtuna-tar-form-med-hjalp-av-minecraft

Men det stannar inte där. HSB vill också ha ett program för virtuella miljöer och de väljer ... japp, igen ...Minecraft!

http://www.gamereactor.se/nyheter/112504/HSB+vill+skapa+riktig+byggnad+via+Minecraft/?sid=a587d4db1dab03e57eb787f41a56e331

Varför Minecraft ? I ett tidigare inlägg visade jag på trender för intressen kring virtuella världar och Minecraft är den som är i "ledningen". Företagen väljer det program som flest kan och som har flest aktiva användare. Man vill nå unga och få dem att att vara aktiva i utvecklingen och då passar Minecraft bäst - det hjälper inte att Second Life är duktigare.

Men användandet av virtuella världar är bara ett grepp för att nå ut till fler intresserade, för att bygga upp miljöer och få se "bilder" används andra program internt  - där duger inte alls Second Life eller Minecraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar