söndag 21 juli 2013

Vad händer i Second Life nästa vecka

Vad händer i Second Life nästa vecka? Nu är det inte event eller liknande jag tänker på utan världen i stort. 

1. 
SunShine - SSB/A ( Server Side Baking / Avatar ) har nu rullat i snart två veckor på RC LeTigre och snart en vecka på RC Magnum. Problemen är få och små. Det bör betyda att under nästa vecka rullas SSB/A ut på alla regioner. I samband med det försvinner möjligheten att "ladda upp" sin avatars outfit via en region som inte kör SSB/A. Försvinner den möjligheten lär också antalet användare som ännu inte installerat en ny viewer minska rejält.


2.
Det jag trodde skulle hända under kommande vecka kom under söndagen. Antalet privata regioner har ramlat ned under 20000 stycken.  Second Life har inte haft så få privata regioner sedan 2008. Totala antalet regioner är nu också snart nere under 27000. Second Life tappar dock inte användare i samma takt som regioner och det kanske är ett tecken på att den genomsnittlige användaren inte längre tycker det där med att bygga en egen plats är så viktigt, iaf inte en stor plats.


1 kommentar:

  1. Hmm, Linden vill visst vänta med full utrullning av SSB/A till vecka 31. Idag har cirka 15% av regionerna SSB/A aktivt.

    SvaraRadera