tisdag 16 juli 2013

Starlight - nu ännu bättre

Det händer just nu mycket i Second Life och viewer-tillverkare har svårt att hänga med. Dolphin viewer saknar för tillfället både SSB/A och materials. När det gäller materials är det inte många som kan hantera detta för tillfället, förutom Linden Labs egna är det Black Dragon och Kokua. Det nya "kommunikationssystemet" CHUI har ställt till det rejält för de flesta som gör egna viewerversioner. Av dem som bygger på viewer 3 har de flesta "börjat om" och därför har en hel del finesser försvunnit. Firestorm har försökt behålla sina egna saker men det har gett gänget svårigheter och olika Firestorm-versioner har haft stora fel och en version fick t.o.m. återkallas. Firestorm ligger dessutom lite efter i utvecklingen men deras viewer fungerar hyfsat igen.

Linden Labs egna viewer är den som ligger längst fram just nu när det gäller anpassning till alla nya delar. Det som kan vara lite trist med Lindens egen viewer är att den saknar en del inställningar men med tillägget Starlight blir viewern riktigt bra. Grafikinställningar och möjligheten att anpassa färg och form inviduellt blir mycket bra med Starlight-tillägget.

Med Starlight får Linden Labs viewer många fler möjligheter att ställa in grafik, Windlight-inställningar blir enkla, draw-distance ligger lättåtkomligt. Starlight innehåller nu också Phototools och därför är den helt plötsligt en av de bättre just nu för den som vill fota. 

Starlight finns nu i en enklare form till fler viewer än bara Linden Labs egna som t.ex. Catznip, Dolphin och Restrained  Love Viewer. Starlight-tillägget finns inbyggt i Firestorm så det är inte Starlight som kopierar funktioner från Firestorm utan snarare tvärtom.

Installation av Starlight har ansetts krångligt men nu finns en version av Starlight som gör installationen enkel.

Läs mer om Starlight här:
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_Skins/StarlightInga kommentarer:

Skicka en kommentar