lördag 13 juli 2013

Fler funderingar kring SSB/A

Tydligen har Linden speciella servrar för SSB/A som jobbar helt regionsoberoende. Det kan förklara varför det knep som användare av gamla viewer nu påstår sig använda fungerar. Om du med en gammal viewer byter dit skin eller kläder som inte är mesh uppdateras inte din viewer men om du efter en outfit-byte hoppar till en region som inte ännu kör med SSB/A kommer de nya servrarna att få den information de behöver och därför syns din nya outfit för andra när du hoppar tillbaka. Det här knepet kanske förlänger livslängden på gamla viewer några veckor men den dag då alla regioner har SSB/A kommer det inte fungera så varför dra ut på viewerbytet ? Jag har själv inte testat det här men flera källor säger att det fungerar. Ta det för vad det är, ett "kanske-tips".

Det har också kommit fram att det ibland blir fel vid tp från SSB/A-aktiverad region till en icke-aktiverad. Det här har jag själv råkat ut för och av någon konstig anledning sker det oftast när tp aktiveras via landmark eller home. Söks en plats upp på map och tp aktiveras därifrån misslyckas det ytterst sällan.

Rebake på SSB/A kan ibland ta tid eftersom det nu blir en annan funktion. Det är de nya servrarna som får en ny order om att samla in uppgifter om din avatar och då igen baka ihop den och skicka ut den nya versionen. 

Moln är väldigt sällsynta på SSB/A-regioner men intervallet med en grå avatar kan ibland bli några sekunder, speciellt om det är första gången du besöker en SSB/A-region med en ny outfit.

Om du ser avatarer som inte rezzat helt utan förblir gråa helt eller delvist är det med stor sannolikhet användare som kör med gamla viewerversioner. Känner du dem så tipsa om att byta viewer eller prova knepet med att hoppa en stund tille n annan icke SSB/A-region. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar