söndag 7 juli 2013

Trender

Trenden på uteplatsen gick från behagligt väder till för varmt, när det blir över 30 grader byter jag utemiljö mot luftkonditionering inomhus. Nu hade värmen hunnit göra mig riktigt slö och därför blev det lite slösurfande på datorn men med huvudintresset riktat mot en kopp kaffe och lite glass. Slösurfandet blev dock intressant efter ett tag då jag av en slump kollade in lite statistik på sökord och söktermer. Jag tittade först på Second Life och det var ganska nedslående siffror där. För att få lite bättre känsla jämförde jag intresse för Second Life mot Minecraft och WoW.

Second Life hade en topp 2007 men har aldrig varit i närheten av WoW´s siffror. Minecraft fanns inte från början men är nu den "värld" som verkligen gäller.

Här är lite trender för hela planetens intressen för Second Life (blå), WoW (röd) och Minecraft (gul ).


Minecraft ökar starkt men tittar man enbart på intresse från Sverige ser det lite annorlunda ut för just Minecraft. Världen är störst även här men inte alls lika dominerande.


Analysverktyget visar mer på en ganska konstant intressenivå för Minecraft. WoW har ungefär samma utveckling i Sverige som i övriga världen. Second Life har också likheter men analysverktyget plockar bort Second Life i prognosen ? - den anser tydligen att Second Life kommer att få extremt lite intresse från användare i Sverige.

Tittar man sedan på hur intresset för Second Life är fördelat över Sverige ser man att det är ett ganska stort intresse ännu i mellersta Sverige, från Norrköping till Umeå men kraftigt förskjutet mot öst. Fjälltrakterna i Södra Norrland visar faktiskt minst intresse. I Sydligaste delen av landet är också intresset ganska stort. En lite kul grej är intresse i olika städer - Sveriges "Second Life"-huvudstad är Trollhättan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar