onsdag 10 juli 2013

Nya Avatar Baking är aktivt!

Nu har Linden rullat ut nya systemet för bakingen ( SSB/A ). Det är gjort i liten skala ochh endast via RC Le Tigre vilket betyder att bara några regioner kommer att ställa till det för de som inte ännu uppgraderat. Om det nu fungerar utan problem lär vi få en ny utrullning om en vecka och då kommer alla regioner att påverkas.

Hur ser man att en region nu jobbar med nya systemet. På de tester som jag utfört under eftermiddagen ger det ingen skillnad på egen avatar som rezzar som vanligt men alla andra blir helt gråa, eller nästan eftersom kläder i mesh kommer att visas som tidigare och det lär då också gälla avatarer helt gjorda i mesh.

Som gammal viewer använde jag Dolphins senaste version. Den saknar numera allt, d.v.s. materials, SSA/B och CHUI och är egentligen lika omodern som t.ex. Phoenix och Zen. Nedan en dump från Dolphin där min egen alt rezzat som vanligt men min vanliga alt som körs under Singularity blir helt i grått.

De viewer som har nya SSB/A rezzar andra avatarer mycket snabbt. Linden Lab verkar ha tänkt rätt här.Samma plats men med skärmdump från Singualrity. Här visas båda avatarerna på rätt sätt.


På en av mina datorer har jag just nu tio stycken olika viewer installerade.


Det är Black Dragon, Catznip, Cool Viewer, Dolphin,Exodus, Firestorm, Kokua, Linden Lab Standard, Linden Lab Beta och Singularity. Av dessa viewer är Lindens båda, Kokua och Black Dragon klara för materials , CHUI och SSB/A. Catznip har SSB/A och materials, Exodus är klar för CHUI och SSB/A medan Firestorm ännu bara har lagt till SSB/A. Singularity och Cool är modifierade viewer 1:or men klara SSB/A men inte materials eller CHUI. Dolphin viewer klarar inget av de tre nya tilläggen.

Under kvällen kommer samtliga att testas lite mer för att se om det finns skillnader i hur de klarar SSB/A. Vill du själv testa SSB/A kan du använda Lindens region Varna. 

2 kommentarer:

  1. Men jag vill se detta på en sim med många avies samtidigt.....

    Håller med om att lagg beror mest på användarnas egna dåliga datorer samt dålig uppkoppling. Resten är orsakat av att Linden släppt kontrollen för mycket. Man låter användare utan kompetens bygga och det orsakar lagg pga byggfel, dåliga texturer, physical överallt, fula skripts o gud o hans moster D:

    SvaraRadera
  2. Jag är också nyfiken på hur en region beter sig med flera avatarer och har därför letat runt på olika regioner som ligger under RC Le Tigre men inte lyckats ramla in på någon som har haft 20 eller fler avatarer i en "klump". Hittade några där det var mellan 5 och 10 avatarer men såg inget konstigt där. Precis när jag landar kan det vara gråa avatarer men det förändras snabbt och inga avatarer lämnas delvist gråa eller suddiga. Det verkar som om Lindens nya system fungerar bra! Jag söker vidare efter en "avatartät Le Tigre-region" ... har någon hittat en sådan så tipsa gärna.

    SvaraRadera