lördag 15 juni 2013

Real world simulator

Idag har jag kört mycket med verkliga livet. Rensade inventory ( garagestädning ) och fixade lite med gräs, textur och terraforming på tomten, ( klippte gräset, krattade och lade lite jord i några mullvadshål ... eller vad det nu var. ) Jag gjorde ingen simcrossing för grannarna var också ute och såg till sina mattor.

Det som skiljer verkligheten från det virtuella är värmen och insekterna. Jag undrar när det blir sånt i de virtuella världarna, när du kan lukta, känna värme och bli irriterad av bett från små kryp. Frågan är egentligen , vill vi ha det så? Om den virtuella världen blir exakt som den vanliga varför då skapa den? Det är fördel att slippa virtuella insekter och att behovet av en gräsklippare är obetydligt i det virtuella.

Samtalet på kvällen med vänner har en viss likhet med det virtuella men tänk ändå så mycket information som går förlorad då gester och miner inte finns med. Ögonkontakt är också magiskt men det går att nästan få det lika i virtuella världar.

Virtuella världen är det samma sak som verkliga overkligheten ?

2 kommentarer:

 1. Jag tror det är typ "same same but different". Det tar längre tid att lära känna och kunna lita på nån i en VR men när man väl gör det är ansiktsuttryck mm inte lika viktigt som i början när man inte känner nån.

  Ett samtal i SL el liknande värld är väldigt likt ett samtal i RL. Det är interaktivt. Det är mkt mer närvarokänsla i det än att chatta på FB ed, tycker jag iaf o lättare för fler att spontant joina...

  Grejen med VR är att man träffar folk man kanske inte så lätt skulle träffat irl. Man kan lättare hitta folk med samma intressen etc än om man bor i en mindre ort i Sverige ed eller tom i storstan är det inte så himla enkelt alla gånger.

  trots allt är innehållet i samtalet rätt viktigt. Ok jag kan sitta irl o prata om ditten o datten med folk irl men det är inte säkert att det samtalet är intressantare än i SL bara för jag ser folks ansiktsuttryck.

  O framförallt, du kanske inte hade haft turen o träffa MIG irl :D:D:D

  Är jag surrig nu? :O)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns nog fördelar i båda världarna och det är just det som är grejen, att låta de vara olika. Den virtuella världen måste få utvecklas i sin egen riktning och inte alltid styras av att vara en kopia av RL. Är det olika typer av världar blir samtalen också olika.

   Fördelen med en virtuell värld är att det går att visa fler "egenskaper" än vad som blir möjligt i rena textbaserade samlingspunkter. Men vissa saker blir ändå bättre som text - det finns t.ex. inga blogsimmar i Second Life - men det finns simmar som med annorlunda möjligheterna där visar på något.

   Hur skulle en blogsim kunna se ut ?

   Radera