onsdag 5 juni 2013

Namnbyte, världsbyte

Vad hände med med Sven Idyll ?, den där avataren som inte visste vilket ben han skulle stå på. Jo, han flyttade från Second Life till nybyggarlandet Cloud Party och samtidigt passade han på att byta namn från Sven Idyll till Sven Cloud. 

Varför kom flytten nu? Cloud Party har utvecklats och det kan mycket mer nu än för bara några månader sedan. Världen utvecklas mycket snabbt och den är gratis men ger ganska mycket för den snåle. Till skillnad från Second Life får alla en egen bit mark här.

Nu kommer inte de reinkarnerade Svennen att vara inloggade så ofta men några besök per vecka kommer det att bli. Kanske blir det en sommarstuga i Second Life också men då ska Linden Lab lyckas att förmå fler av sina användare att börja använda nya lösningar och för det krävs byte av hårdvara för många gamla rävar. Men enbart det räcker inte utan Second Life måste få tillbaka sin själ, den där skapande är viktigare än party. Det här är lite konstigt för Cloud Party har party i namnet men är mer kreativt liv, Second Life har liv i namnet men är mer party ...

Second Life är i botten en starkare värld och den utvecklas minst lika snabbt som Cloud Party men viljan att ta till sig det nya är mycket större i Cloud Party. I Second Life blir en del "vana" användare irriterade och arga då det krävs uppdatering av hårdvara, viewerbyte och/eller andra ändringar för att kunna nyttja det nya, kan inte Linden Lab ändra den inställningen hos sina användare kommer världen att dö tidigare än vad den kunde göra. Det nya hotet mot Second Life kommer också från oväntat håll, Second Life´s grundare Philip Rosedale håller just nu på att skapa en ny värld. 


Fast Second Life sitter i ryggmärgen ...

2 kommentarer:

  1. *kedjat fast Sven vid bänken men det syns inte* :}

    SvaraRadera
  2. hm..kanske dags att titta till "molnet" igen i sommar

    SvaraRadera