måndag 24 juni 2013

Nytt för mig i Cloud Party

Sven besökte Cloud Party då det var nytt och tillbringade några veckor där. Världen var då väldigt begränsad. Motivationen att besöka världen försvann efter ett tag då det inte fanns så mycket att göra där, det var ganska få inloggade och det där med att bygga var en aning krångligare än i Second Life.

Dagens Cloud Party har utvecklats på många punkter. det där med att bygga är enklare nu om man vill göra det inworld. För de riktigt "snygga" sakerna blir det ändå skapande utanför själva världen men det finns en numera hel del bra handledningar om hur det går det till. Byggandet inworld blir lätt lite extra fyrkantigt.


I Cloud Party går det numera att koppla olika animeringar till olika object så där är det inte längre någon skillnad i jämförelse med Second Life eller Open Sim. Avatarerna går idag också att modifiera på fler sätt och det finns en hel del med både freebies och köpsaker som ger ännu fler möjligheter att modifiera sin avatar så den blir personlig. Något som jag kanske inte själv anser vara viktigt men som många gillar är att det går bra att "parta" i Cloud Party numera. Dansanimationerna är oftast riktigt bra.

Avatarer kan numera också flyga omkring i världen och det finns en lite mer avslappnad gångstil att ta sig fram med som nybörjare. Cloud Party kan numera tillräckligt mycket för att världen ska fungera som en samlingsplats men en sak fattas - det är fortfarande ganska få besökare här. Nu tog det 3år för Second Life att blomma ut och därför går det inte att gnälla för mycket på att det är få besökare här, Cloud Party är ungefär 1 år gammalt.

Miljöerna i Cloud Party ser bättre ut nu. Vatten ser ut som vatten och det går att få riktigt häftiga effekter för miljöer under ytan. Cloud Party är samtidigt både snyggt men stelt. Nu har världen utvecklats enormt under första året och det lär inte dröja så länge till innan det finns den där "mjuka känslan" här, den som Second Life får till på ett bra sätt trots att avatarer egentligen är både kantigare och innehåller fel. Cloud Party är nästan för perfekt ibland.


För att njuta av Cloud Party ställs vissa krav på din browser. Firefox har vissa problem med att klara världen och Explorer är bara att glömma. Chrome fungerar mycket bra precis som Maxthon, ( en browser som jag personligen gillar ).

Det största problemet med Cloud Party är att världen är för likt Second Life. Världen har samma problem med att "förklara" för nya vad den egentligen är till för. Precis som Second Life och Open Sim finns det egentligen inget uppdrag eller syfte med att vara i Cloud Party. Det virtuella livet här är en simualtion av verkligheten, en slags tunn kopia av ett vanligt liv. Eftersom de virtuella världarna saknar lukt och känsel känns den här "simuleringen" ibland fattig. Det viktigaste i den virtuella världen blir skapande och att umgås med andra "avatarer". Second Life har många fler användare och kanske är världen enklare att komma igång med då det gäller skapande men Second Life går faktiskt allt mer mot den lösning Cloud Party egentligen använder. När Second Life ska bli snyggare och klara mer flyttar stora delar av skapandet ut från världen. De virtuella världarna blir en plats där det går att visa upp vad som skapas med andra program.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar