lördag 15 juni 2013

Oh Shit!

Det har sina risker med att prata om intresset för virtuella världar. Beskriver man dem för väl vill kanske någon se vad det är. Tänk att du sitter där hos en bekant och pratar om världen. Hans fru och tonårsdotter sitter där också och lyssnar. När nyfikenheten blivit stor blir det dags för att visa vad Second Life är och hur det ser ut. Du lotsar din vän genom registreringen, fixar till lite gratisfix till avataren och sedan är det dags att visa någon intressant plats. Du öppnar sökfönstret ... vilket visar sig vara ett misstag. En pinsam tystnad uppstår och du känner verkligen hur alla tänker och försöker förstå - vem är du egentligen som sysslar med sånt här och helt ogenerat visar upp det för en hel familj.

Sökrutan såg ut så här:Second Life behöver förändras. Även om det är en vuxenvärld så ska kanske inte det första som ramlar fram vara just sånt här. Second Life i skolan framstår direkt som en omöjlighet. "Pregnant Rape Day" i Rape City ... ingen bra början!, hur kan det saluföras som lördagsunderhållning för vuxna ? Second Life har dåligt rykte i vissa kretsar och om sånt här bara ploppar upp för den absolut nye kan det skrämma bort många och bygga på fördomarna om vad Second Life är och vilka det är som använder världen. En enda sak släppte fram allt, Adult var tillåtet i sökningen men lite slarv i viewerinställningen och det finns helt plötsligt ingen gräns på vad som kan presenteras för dig. Det är kanske dags för ytterligare ett mode som om det aktiveras visar material som väldigt få förhoppningsvis är intresserad av.Att vuxeninnehåll direkt betyder att våldtäkt av gravida som rollspel eller förvriden fantasi är ok är inte direkt solklart. Vad mer anses som godkänt i Second Life? 

Jag tänker aldrig visa vad Second Life är utan att först veta exakt att jag har kontroll på vad som kan dyka upp ... och när har en användare det i Second Life? 

1 kommentar:

  1. jesus christ! Ja SL kan vara otroligt pinsamt. Den här diskussionen har varit stor i Cloud Party just för att dom flesta vill inte ha det nersolkat såhär....jag har aldrig adult ikryssat pga detta i sökningar mm eftersom jag ofta har ungarna runt mig. Gud. Men jag tror att nyreggade har mature som default? eller PG till och med?

    Adult kan väl folk ägna sig åt, det går väl inte att hindra. men det ska vara tydligt åtskilt från övrigt och det ska inte bara vara ett klick bort. Man ska behöva anstränga sig för att aktivera det för att det ska funka.

    SvaraRadera